2007. február 6., kedd

Flyff - 7th version

Engedjétek meg, hogy idézzek egy régebbi írásomból:
"Nah én most fedez(t)em fel a Fly for fun azaz Flyff című játékot. A grafika olyan mint a ROSE Online (ROSE-zal nem játszottam, de sokan azt mondják, hogy nagyon hasonlít rá). Az egész leginkább a túlzott keleties, mangás világot tükrözi, sajnos teljesen rózsaszín kivitelben (értsd: nem a darkos mangákra gondolok, s nem a helyszín rózsaszín). Mivel tegnap óta játszom ezért sok mindent nem tudok mondani, de 1-2 dolgot a kasztokról igen:
Először mindenki "vagrant"-ként kezd, ami egy közelharcos kaszt. 15. szintnél lehet választani, hogy mik leszünk:
- Mercenary (közelharcos)
- Assist (pap vagy monk)
- Magician (mágus)
- Acrobat (íjász)
A kaszt (a játékban "1st job"-nak, azaz elsődleges munkának hívják...) kiválasztásához le kell nyomni egy 3 részes quest sorozatot, és ezután folytathatjuk kalandjainkat immár új kasztunkkal.
A 60-as szint elérése után további (!) kasztok (2nd job) közül választhatunk (mindegyik kasztból további kettő nyílik)
- Blade (Mercenaryből nyílik): Két fegyverrel való harcot preferáló, kevés védelemmel ellátott harcos.
- Knight (Mercenaryből nyílik): Kétkezes fegyvereket vagy pajzsot használó harcos.
- Billposter (Assistból nyílik): Nagyon erős buffokkal erősíti magát, és "harcikesztyűivel" (knuckle) veri laposra az ellenfelét.
- Ringmaster (Assistból nyílik): Ritka erős buffok birtokosa, aki nélkül egy-egy party életképtelen (szószerint).
- Elementer (Magicianből nyílik): Nagyon erős (főleg elementális) varázslatokkal bombázza azt útjába állókat. Sajnos gyenge páncél van megáldva, így sérülékeny.
- Psykeeper (Magicianből nyílik): Az elméje erejével gyengíti és sebzi az ellenfeleit.
- Jester (Acrobatból nyílik): Fő fegyvere a yo-yo (igen, az a kis játék) amivel óriási sebzéseket képes bevinni.
- Ranger (Acrobatból nyílik): Íjak használatában verhetetlenek, rendkívüli precizitással és sebességgel használják azokat.
Skill rendszer: kicsit Oblivionos, tehát úgy fejlődikha, minnél többet használod.
Természetesen ennyiben nem merül ki a játék, hisz 20-as szinttől lehet venni (varázs)seprűt és (lég)deszkát amivel hasíthatjuk a levegőt kedvünk szerint (tehát nem WoW-féle rögzített útvonalon való repkedés)!"

A nemrég megjelent 7-es verzióval eltüntették a régi skill rendszert, és helyette egy sokkal átlagosabb, de szerintem mégis jobbat sikerült a játékba tenni: szintenként kapunk 3 pontot, amit aztán kedvünkre elosztogathatunk. Ha vagrant skillt szeretnénk fejleszteni akkor 1 pontot, ha 1st job skillt 2 pontot, ha 2nd job skillt akkor 3 pontot kell egy képességre tenni, hogy szintet lépjen.
Az új verzióval új páncélok is jöttek, melyeket (természetesen...) a nagyobb szintű karakterek tudják majd használni.
Sajnos jó pár questet eltöröltek, így a játék kevésbé változatos. Természetesen a változatosság (szóismétlés rulz) függ a választott kaszttól is, hisz egy magát buffoló, majd közelharcba keveredő assisttal nem lehet panaszunk egy ideig ilyen téren.

Ami még újdonság a többi MMORPG-hez képest (ez kimaradt a fenti írásból) az az, hogy szintenként 2-2 pontot kaphatunk melyet eloszthatunk a 4 fő tulajdonságunk között: erő (strength - str), életerő (stamina - sta), ügyesség (dexterity - dex), és intelligencia (intellect - int). Így egy-egy kaszthoz többféle "build" (tehát, hogy melyik tulajdonságra mennyi pontot teszünk) is létezik, ami sokféle karakter létrehozását engedi. Amilyen jó karaktert lehet csinálni, olyan csapnivalót is, így nem árt, ha (újak vagyunk) a játék fórumán körül nézünk, hogy kik mit ajánlanak.



Pár kép a karakterekről:

7 megjegyzés:

Alwares írta...

Ez a fejlődés és skill rendszer nagyon érdekesen hangzik MMO-ban... Érdekes lehet, majd megnézem egyszer...

Névtelen írta...

Egy kis ideje játszok a játékkal és engem megfogott mint mmorpg. Igaz még nagyon kezdő vagyok, de azért mondanék a Flyff-ről egy kis véleményt. A skillrendszer tényleg elég érdekes, főképp ha egy mage-val vagyunk. Diphis említette egy párszor hogy ez a legnehezebb kaszt, ennek ellenére belevágtam. A játék eléggé "elragadó" akkor ha van egy kis kitartásunk. Ezt azért mondom mert tényleg kell a quest-ekhez kitartás. Itt említeném meg hogy a 27. szintnél nem tudom de a küldetésekhez nem csak átlagosan 10-15 valamit kell összegyűjteni a mob-okból hanem vagy 30-at. Eléggé untató tud lenni ha mindezt csak kb másfél óra alatt tudom megszerezni. Most kábé ennyit erről...

penge96 írta...

Üdv,segítségre lenne szükségem már 3 napja elértem a 15-ös szintet de nem találom a kasztváltós küldit és már nem tudtam hova írjak de megtaláltam ezt a blogot ezért örülnék ha megtudnád mondani h hol vannak q-k
Előre is kösz: Blade

penge96 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
penge96 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
penge96 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Thanks for the erdekes informacio